Heeft je kind klachten als gevolg van een traumatische gebeurtenis zoals een scheiding, een ongeval, of pesten? Of is de oorzaak onbekend maar zijn er wel nare gevoelens die steeds terugkeren?

 

EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing en is een behandelmethode die wordt gebruikt om traumatische ervaringen te verwerken.
Door EMDR behandeling verdwijnen de klachten vaak na een aantal sessies en kan je zoon of dochter weer gewoon kind zijn!

Deze therapie wordt toegepast bij een breed scala aan klachten als gevolg van bijvoorbeeld een scheiding, een ongeval of pesten, maar ook een verhuizing kan voor een kind al traumatisch zijn. Of een gebeurtenis als traumatisch wordt ervaren is voor elk kind anders. In bepaalde gevallen is niet altijd duidelijk waar de klachten vandaan komen, maar heeft je kind wel last van nare gevoelens zoals bijvoorbeeld angst, schaamte, somberheid of boosheid die steeds weer terugkeren. Ook in deze gevallen is EMDR geschikt.


Het is altijd fijn binnenkomen... Prettige omgang met de therapeut en ze nemen de tijd voor je! Onze zoon ging met plezier en eigenlijk wilden zijn broertje en zusje ook naar Het Reizende Koffertje...
— een ouder

Hoe werkt EMDR eigenlijk?
Bij EMDR wordt bilaterale (links-rechts) stimulatie toegepast. Dit kan bijvoorbeeld door oogbewegingen, klikjes in de oren via een koptelefoon of tapjes op de schouders. Hierdoor worden nieuwe verbindingen in de hersenen gelegd en zal de gebeurtenis versneld verwerkt worden. De lading van gevoelens die met de gebeurtenis gepaard gaan zal hierdoor verminderen of verdwijnen. Bij deze therapie is het veelvuldig herbeleven van een gebeurtenis niet nodig. Hierdoor blijft de belasting voor jezelf en je kind gering.bent u al bekend met de verschillende manieren waarop we uw kind bij kunnen staan?

 • Beeldende therapie
  voor kinderen die liever aan hun problemen werken met klei en verf dan met woorden

 • Psychomotorische therapie
  voor kinderen die last hebben van faalangst, verlegenheid of boosheid

 • Dramatherapie
  voor kinderen die liever 'doen' dan praten

 • EMDR
  voor kinderen die iets naars hebben meegemaakt en dit moeilijk kunnen loslaten