Is je zoon of dochter erg verlegen, angstig of teruggetrokken? Of heeft je kind last van faalangst? Onze training 'Eigen-wijs' geeft ze weer zelfvertrouwen en plezier in de omgang met anderen!

 

training: 'Eigen-wijs'

Onze sociale weerbaarheidstraining 'Eigen-wijs' richt zich op kinderen die erg verlegen, (faal)angstig en/of teruggetrokken zijn. Er wordt aandacht besteed aan het contact maken en onderhouden met anderen maar ook aan het omgaan met conflicten en gepest worden. Door rollenspellen en andere speelse activiteiten wordt geoefend hoe je op een handige en prettige manier kunt omgaan met deze thema's. Het vergroten van de sociale weerbaarheid, het zelfvertrouwen van de kinderen en het plezier in het contact met elkaar, lopen als een rode draad door de training.


Zeer open, toegankelijke en ongedwongen sfeer. Dit geeft mijn zoon en mij een welkom en begripvol gevoel. Mijn zoon gaat met plezier en heeft er ongelooflijk veel geleerd!
— een ouder

Praktische informatie

Voor wie: kinderen van 7 t/m 9 ('Kleine Eigen-wijs') en van 9 t/m 12 jaar.
Aantal bijeenkomsten: 8 tot 10 (smiddags na schooltijd)
Maximaal aantal deelnemers: 6
Wanneer: Eigen-wijs 9 t/m 12 jaar start oktober 2016 en Kleine Eigen-wijs voor 7 t/m 9 jaar start in het voorjaar van 2017
Kosten: op aanvraagbent u al bekend met de verschillende manieren waarop we uw kind bij kunnen staan?

 • Beeldende therapie
  voor kinderen die liever aan hun problemen werken met klei en verf dan met woorden

 • Psychomotorische therapie
  voor kinderen die last hebben van faalangst, verlegenheid of boosheid

 • Dramatherapie
  voor kinderen die liever 'doen' dan praten

 • EMDR
  voor kinderen die iets naars hebben meegemaakt en dit moeilijk kunnen loslaten